Den jag vill vara

Den jag vill vara

TEATER från åk 8 och uppåt. Joel vaknar upp i en cell hos polisen. Hur hamnade han här? Inte första gången förvisso. Hans liv är fullt av droger, ups’n’downs, våld. Men den här gången… Den här gången är det riktigt illa.

Tema: Droger, utanförskap, livsval

Man sögs verkligen in i hans värld! Otroligt intensivt, lärorikt och spännande – Publikröst

Replikerna ligger som tunga bluesriff genom föreställningen … det är välskrivet, välavlyssnat – Norrbottens-Kuriren

Inte tillstymmelse till VI och DOM – Publikröst

Mörkt, men också hoppfullt och känsligt … äkta – NSD

Berättelsen finns även utgiven som lättläst bok på Nypon Förlag.

Den jag vill vara är en verklighetsbaserad berättelse av den norrbottniska dramatikern och författaren Lina Stoltz. Om det svåra i att möta sig själv och erkänna vem man är. Och ännu svårare – försöka bli den man vill vara. Teatern ger en unik inblick i hur en ung människa som hamnat snett i livet söker styrkan inom sig att börja om.

Målgrupp: Årskurs 8-9 samt gymnasiet. Manus: Lina Stoltz. Skådespelare: Ivar Forsling. Regi: Carina Henriksson. Föreställningens längd: ca 60 min. Maxpublik: ca 80 personer. Mörkläggning: Ja. Lokalbehov: Ett tillräckligt stort rum som är fritt att möblera och går att mörklägga. Stolar till publiken. Scenen är helst 4m x 9m, publiken sitter längs med scenens långsidor. Teknik: Medtages.

Info & bokning: Lotta Karlsson, lotta@tomatproduktion.se, 070-518 54 89.

Finansiärer: Föreställningen har skapats med stöd av Kulturrådet och Region Norrbotten.

Skapande skola

Föreställningen säljs också som en del av ett Skapande skola-paket för två klasser (ca 50 elever):

  • Föreställningen Den jag vill vara
  • Efterföljande samtal med dramatikern och pedagogen Lina Stoltz
  • Tre dramaworkshops i halvklass, under ledning av skådespelaren eller Lina Stoltz. I workshopen får eleverna själva delta i skapandet. På samma gång utvecklas elevernas självkännedom och de får öva på  gränssättning, att lyssna och ta plats, kommunikation och relationer (totalt 4 grupper och 12 dramaworkshops).

Mer om Lina Stoltz

Norrbottniska Lina Stoltz går sina egna vägar. Ämnen som andra ryggar för, lyfter hon fram med mod, självklarhet och träffsäkerhet. Lina har gett ut tvåsiffrigt med böcker som beskriver det svåra med enkelhet. Hon skriver också dramatik, är skådespelare och dramapedagog med utbildning från lågstadium till och med gymnasium. Bland utmärkelserna finns bland annat Norrlands barn- och ungdomslitteraturpris och Rubus Arcticus.